sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Paineitako....

Liikaa pakkasta. Liikaa liukasta. Liikaa sadetta. Liikaa saliharjoittelua. Liikaa potkuja. Liikaa lihaskuntoa. Liikaa treeniä. Liikaa laiskuutta. Liikaa vauhtia. Liikaa vaatteita. Liikaa painoa.
Liikaa paineita ?

Viime aikoina ei oikein juoksu ole kulkenut toivomallani tavalla. Olin muutaman päivän flunssassa ja vei yllättävän pitkään ennenkuin siitä kokonaan tervehtyi. Luulin jo olevani kunnossa mutta pari juoksulenkkiä osoitti että vielä pitää levätä,  Olen ollut nyt hieman armollisempi itselleni ja tehnyt vähän rauhallisempia lenkkejä. Onhan tässä vielä kolme kuukautta aikaa.
Salilla olen keskittynyt myös kehonhuoltoon hiittitreenien vastapainoksi.

Tällä viikolla olin parikin kertaa Porinmetsässä maastolenkkiä juoksemassa ja ne jo tuntuivat mielekkäämmiltä. Ensimmäiset kilometrit oli aika puurtamista mutta sitten kummasti askel kevenee. Jotenkin metsälenkki käy aina ihan meditatiivisesta treenistä. Siellä metsän puiden seassa alkaa endorfiinit hyrräämään !






Mielenrauhaa

Polkujuoksua metsässä
Tänään taasen oli aivan täydellinen ulkoilupäivä, pakkasta ei juuri ollenkaan, aurinko paistaa ja luntakin niin paljon että Yyterissäkin on ladut kunnossa. Päätin ekaa kertaa sitten toissavuoden testata miten suksi luistaa. Lenkki vierähti liki parituntiseksi. Aivan upeaa. Tällä tuli korvattua viikon pidempi juoksulenkki. Aikomus olisi huomennakin käydä samanmoinen reissu sivakoimassa.





Tänä vuonna on ahkeraan kudottu villasukkia. Muutamat olen ehtinyt saada valmiiksi ja nyt olen todennut että sain siitä myöskin kipeän olkapään. Liikaa siis sukkiakin...
Villalankoja on valmiina odottamassa kun taas rupeaa tikuttamaan. Siinäkin pitää vaan ottaa rauhallisempi tahti.

Räsymattosukat itselleni, lankana seiskaveikka viidakko ja raita

Nämä meni lahjaksi, seiskaveikka raitaa ja yksiväristä
Seuraava projekti

Ensiviikolla pidän lomaa ja suunnittelin liikkuvani, juoksulenkkejä pitäisi saadaa tehtyä. Nyt kyllä näyttää siltä että ne voisi vaihtaa myös hiihtämiseen. Sama se onko metsässä suksien tai juoksulenkkarien kanssa. Yhtäläillä ympäristö rentouttaa ja pistää mielen korkealle,  kummassakin lajissa.
Mielenrauhaa. Flow.

Hiihto saattaa loppua lyhyeenkin, riippuen keleistä. Silloin siitä pitää nauttia kun on mahdollisuus.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti